Bladerdeeg & Ei Muffins.

Vandaag laat ik jullie weer eens een bladerdeeg recept zien. Het is lekker en simpel om te maken . Ook handig als je nog restjes groente hebt liggen.




Benodigdheden : 


Crème Fraîche
Paprika & tomaat [ of andere groenten]
Geraspte kaas of plakjes kaas
Eventueel ham of andere vlees waren
Bladerdeeg
Cupcake Vormpjes.



Ontdooi de bladerdeeg.  Vet intussen je cupcake vormpjes in. vorm een plak bladerdeeg om tot hij in je vorm past.
Beleg het dan met paprika en tomaat. Vervolgens voeg je een eetlepel crème fraîche toe en meng je het goedje.
Dan doe je er ham door heen of eventueel pesto voor meer smaak .  Je strooit er wat geraspte kaas overheen en dan gaat het 20 minuten in de oven op 180 graden. 

 



Wil je het wat gezonder houden of heb je geen bladerdeeg in huis ?  Dan kun je ook de ei-cupcakes maken .

Dan hussel je alle ingrediënten met een ei in plaats van bladerdeeg .   Gebruik 1 ei voor 2 cupcakes. 





 Vet je bakvormpjes goed in .  In een apart bakje meng je een ei met een eetlepel crème fraîche . Je vult je cupcake vormpjes met dit mengsel. Vervolgens doe je er tomaat,paprika en ham bij . Voor meer smaak kun je bieslook toevoegen. Vervolgens strooi je er geraspte kaas overheen  .  Ook deze gaan 20 minuten in de oven op n.180 graden.





Eet smakelijk !

Reacties

Populaire berichten