Recept : Zelf kaasvlinders maken .


Je kent ze wel , die ontzettend lekkere roomboter bladerdeeg kaas vlinders uit de supermarkt.  En kent ook mijn voor liefde voor bladerdeeg wel als je mijn recepten volgt. Vandaag ga ik een iets minder ongezonde versie maken van deze kaasvlinders.  Ik laat de roomboter namelijk weg. 


* Bladerdeeg
* Kaas
*kruiden naar keuze 


Je begint door een rechthoekig stuk bladerdeeg uit te rollen en deze te beleggen met kaas en kruiden . Dit kan ook lekker zijn met pesto trouwens.   Dan rol je eerst de ene kant op tot het midden en dan de andere kant. tot je een soort hartvormige rol krijgt.



 Je laat het deeg even rustig zodat het weer een beetje hard wordt in de koelkast. 
Vervolgens snijdt je ze in dunne plakjes, dat ze er dan raar uit zien en absoluut niet als kaas vlinders maakt niet uit want dit komt in de oven weer goed.  Voordat ze de oven in gaan strijk je ze nog even in met ei .  Dan mogen ze 15 minuten in de oven op 200 graden .  

Eet smakelijk! 







Reacties

Populaire berichten