Recept : Kaas/Ui Bol

Zelf brood maken is erg gemakkelijk, eerder maakte ik al eens plat brood maar vandaag lekkere kaas en ui bolletjes.

Voor twee grote bolletjes heb je het volgende nodig. 


200 gram bloem
200 gram zelfrijzend bakmeel
7 gram gedroogd gist
snufje zout
halve plak kaas
halve rode ui
200 ml water





Doe de droge ingrediĆ«nten in een mengkom en voeg dan 

200 ml water toe.Mix dit tot er een bal deeg ontstaat die je

vervolgens 5 minuten lang kneed tot de bal niet meer al te 

plakkerig is . Dan leg je een theedoek over je mengkom en

laat je het deeg 45/60 minuten rijzen . Als het deeg 

ongeveer dubbel het volume heeft kneed je deze nog een 

keer door en voeg je de rode ui toe . Maak dan 2 bolletjes 

van je deeg waar je nog kaas over heen legt. Dan mag het 

brood 45 minuten de oven in op 180 graden. 

Even af laten koelen en eet smakelijk.

Reacties

Populaire berichten