What the F(ood) ! Camembert/Serano rolletjes


What the F(ood) is een nieuwe rubriek op BeautyxSpace waar ik etenswaren uit probeer. Dit kan vegetarisch of veganistisch zijn , maar ook suikervrije of natuurlijke producten, of een ''vreemd'' soort voedsel. Maar het kan ook gewoon iets normaals zijn, of een recept dat ik nog niet heb gedeeld.  Ik introduceerde deze rubriek met de Jumbo Vegan Kip stukjes en vertelde je meteen hoe je deze het beste klaar kunt maken.

foto van Engelina Graepler.

Vandaag is er een recept aan de beurt dat ik nog niet eerder gegeten heb.  Camembert in bladerdeeg met serano ham er om heen.  Wil je extra smaak? Doe dan ook nog kruiden of knoflook op de kaas.

IngrediĆ«nten voor 6 rolletjes : 

Halve camembert in reepjes gesneden
3/4 rol verse bladerdeeg of 6 plakjes bevroren.
6 plakjes Serano ham.


Je snijdt het bladerdeeg in repen zoals je bij pigs in blankets zou doen en rolt daar je stukje gesneden camembert in. Je rolt de ham er om heen en doet ze vervolgens op 200 graden in de oven voor 20 minuten.
Zo simpel kan het zijn !  Dit gerechtje is lekker bij een salade of bij de BBQ . In de winter is het lekker bij de soep!

foto van Engelina Graepler.


En hoe smaakt het ? Dit is een lekkere variant op de standaard kaas en ham in bladerdeeg hapjes. Het pittige van de camembert en het zoute van de ham gaan perfect samen. Omdat het een probeersel was heb ik het zo simpel mogelijk gehouden, met een beetje knoflook zou deze snack nog meer tot haar recht komen ! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tip : Nagellak-tisch

Win actie ! Moederdag ''mom ketting''

Win Actie ! OMG maskers !