Recept : Kip gehakt op 3 manieren !

Kip gehakt is mager, makkelijk te verwerken in gerechten en ook niet al te duur. Je kunt het makkelijk marineren en door de zachte textuur plakt het ook nog eens beter als normaal gehakt. Ik besloot weer eens een bakje te kopen en het op 3 verschillende manieren klaar te maken. Ik maakte 4 balletjes, 2 spiesjes en 2 saucijzenbroodjes met 300 gram gehakt waar ik 2,50 voor betaalde. 

Als eerste maak ik kip-gehaktballetjes. Ik gebruik geen ei of paneermeel maar wel een marinade van olijfolie,water,bieslook,peterselie,kurkumapoeder,kip poeder en basilicum en peper. Ik laat dit een uurtje intrekken in de koelkast. Vervolgens bak ik ze in een koekenpan met olijfolie en genieten maar! Ook lekker met mozzarella kaas er in bijvoorbeeld. Ik serveer ze met een beetje chili saus.


Afbeelding kan het volgende bevatten: eten


Als tweede maak ik deze lekkere kip spiesjes. Ik gebruik kurkuma poeder,kaneel en wat peper. Ditmaal gebruik ik gekruide paneermeel, zodat de spiesjes om de stokjes blijven zitten. Deze doe ik een kwartiertje in de oven op 180 graden. Lekker bij de borrel, of op de BBQ. Ik serveer er een zelfgemaakte knoflooksaus bij.

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten

Als laatste heerlijke kip-saucijzen. Net als bij de spiesjes gebruik ik gekruide paneer meel maar behalve wat kurkuma voeg ik hier verder niks aan toe. Het bladerdeeg besmeer ik met wat ei en ik prik er gaatjes in zodat hij niet teveel opstijft. 20 minuten in de oven. De eerste 10 minuten op 200 graden en de laatste 10 minuten op 140 graden. Zo wordt je kip wel goed gaar, maar verbrandt het bladerdeeg niet. Je kunt ze zo eten of in stukken snijden voor bij bijvoorbeeld een borrel plank.

Afbeelding kan het volgende bevatten: eten

Reacties

Maaike zei…
Wat een heerlijke recepten. Die ga ik binnenkort eens uitproberen :-)

Populaire posts van deze blog

Tip : Nagellak-tisch

Win actie ! Moederdag ''mom ketting''

Win Actie ! OMG maskers !