Meal prep : Snacks!

Meal prepping ofwel maaltijden voorbereiden voor een gedeelte van de week of de hele week kun je doen om verschillende redenen. Gewoon omdat je druk bent, of je wilt consequent zijn in gezond eten. Ik doe het omdat je een hoop geld bespaard, je minder eten verspild en zodat ik zeker weet dat ik genoeg eiwitten en prote├»nen binnen krijg. Ik show je vandaag wat handige tips & tricks en wat maaltijd/snack ideetjes.


Geen automatische alt-tekst beschikbaar.


Ik ben iemand die liever kleine beetjes eet dan grote maaltijden. Ik heb daarom 2 bakjes die gelabeld zijn met ''kaas & hartige snacks''  en ''fruit'' in de koelkast staan.
Eerst genoemde zit meestal vol met baby bel light (lactose vrij!) gekookte eieren & iets van vlees. In dit geval kip filet in portie verpakkingen. In het begin van de week kook ik meestal 5 eieren. Gekookte eieren blijven ongepeld een week lang goed in de koelkast. Op deze manier heb ik altijd een snack bij de hand. Ook handig om mee te nemen!
In het fruit bakje zit meestal knijpfruit of appelmoesjes.
Ik eet heel weinig toetjes, misschien eens in de 2 maanden & vind het daarom wel fijn om appelmoesjes te hebben als mijn glucose gehalte aan de lage kant is vanwege mijn diabetes.

Verder heb ik standaard No fairy tales wortel wraps in de koelkast liggen. Deze lenen zich perfect voor kliekjes en overgebleven salade. Als je er geen ''natte'' ingredi├źnten in doet zijn deze ook fijn om te preppen.
En gesneden paprika en geschrapte worteltjes zijn ook een fijne snack. Zeker als je er hummus of een mini verpakking heksenkaas bij hebt.


Deze snacks zijn ook handig als aanvulling op een lunch of als onderdeel daarvan. En zijn meestal een langere tijd goed in de koelkast. Welke tussendoortjes eet jij graag?
En prep jij bijvoorbeeld ook gekookte eieren?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tip : Nagellak-tisch

Win actie ! Moederdag ''mom ketting''

Win Actie ! OMG maskers !