Recept : Aranchini


Aranchini di riso zijn gevulde rijstballetjes met vlees of kaas in paneermeel. Meestal gebakken in olijfolie of zonnebloemolie. Ze komen oorspronkelijk uit Sicillie maar in ItaliĆ« zijn ze bekend als streetfood. Je kunt het traditioneel klaar maken, maar je kunt het ook op je eigen manier doen. Je begint met het koken van de risotto en aangezien ik hier pas nog een recept voor heb gegeven wijdt ik hier verder niet over uit .  Dit recept is het makkelijkst te maken met overgebleven risotto wat op zijn minst een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Dan is de rijst al watt plakkeriger en is het handiger om er balletjes van te rollen.
Een bericht gedeeld door Engelina (@engelina_graepler) op
Nodig voor 5 ballen :


200-300 gram risotto ( ligt aan de grootte van de ballen)
1 ei - in een bakje geklutst
paneermeel- ook in een bakje

Mozzarella  - mag ook een stukje kip zijn
olijfolie of zonnebloem olie in een pan.

Met een lepel schep je een kleine hoeveelheid risotto in je hand die je vormt tot een balletje. Het is handig als je je handen nat maakt zodat de rijst niet aan je handen blijft kleven. Vervolgens maak je een kuiltje in het balletje, waar je de kaas in doet. Dan rol je het balletje door het ei heen en vervolgens door de paneermeel tot het balletje onder een goede laag paneer zit.  Herhaal dit tot je 5 ballen hebt.
Dan is het tijd om ze te frituren. Dit kan op de manier die ik heb aangegeven maar ook in de frituur pan. Ik heb geen frituur dus gebruik een normale pan met zonnebloem olie.
De olie moet ongeveer 150 graden heet zijn.  Dan bak je de ballen 5 minuten met de deksel op de pan, laat je ze uit lekken en eet smakelijk !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Tip : Nagellak-tisch

Win actie ! Moederdag ''mom ketting''

Win Actie ! OMG maskers !