Posts

Posts uit oktober 14, 2018 tonen

Meal prep : Snacks!

Afbeelding
Meal prepping ofwel maaltijden voorbereiden voor een gedeelte van de week of de hele week kun je doen om verschillende redenen. Gewoon omdat je druk bent, of je wilt consequent zijn in gezond eten. Ik doe het omdat je een hoop geld bespaard, je minder eten verspild en zodat ik zeker weet dat ik genoeg eiwitten en prote├»nen binnen krijg. Ik show je vandaag wat handige tips & tricks en wat maaltijd/snack ideetjes. Ik ben iemand die liever kleine beetjes eet dan grote maaltijden. Ik heb daarom 2 bakjes die gelabeld zijn met ''kaas & hartige snacks''  en ''fruit'' in de koelkast staan. Eerst genoemde zit meestal vol met baby bel light (lactose vrij!) gekookte eieren & iets van vlees. In dit geval kip filet in portie verpakkingen. In het begin van de week kook ik meestal 5 eieren. Gekookte eieren blijven ongepeld een week lang goed in de koelkast. Op deze manier heb ik altijd een snack bij de hand. Ook handig om mee te nemen! I

Recept : Granola bars zonder dadels of rozijnen

Afbeelding
Ik had zin in een granola bar maar die in de winkel bevatten allemaal standaard dadels of rozijnen. Aangezien ik diabetes heb en er dan gemiddeld al 10 gram suiker in zo'n bar zit besloot ik ze zelf te maken. Ik gebruik pure chocolade chips en een heel klein beetje honing waardoor je op ongeveer 2,5 gram suiker per bar komt. Ik maakte trouwens hele dunne plakken. Benodigdheden 200 gr havermout 15 gram pure chocolade 12 hazelnoten 5 walnoten in stukjes gehakt 20 gram kokos vet  15 ml honing Dit ''recept'' is heel simpel. Je mengt bovenstaande ingredi├źnten door elkaar tot alles lekker aan elkaar plakt en schept het mengsel op een bakplaat. Alles goed aan drukken en dan in de oven op 150 graden voor ongeveer 20 minuutjes. Even laten afkoelen en dan een uurtje in de koelkast zodat de plaat uit hard. Breek hem in stukken of snijdt er mooie bars van en eet smakelijk!  

NOTD : Fesh skull nagellak oranje

Afbeelding
Wie mij een beetje kent weet dat ik niet dol ben op de kleur geel en oranje.  Al kan ik oranje make-up wel waarderen! Zo ook deze skull nagellak van het merk Fesh dat te koop is bij de Wibra voor 1,49 per stuk.