Posts

Posts uit januari 31, 2016 tonen

Kiekjes kieken #24

Afbeelding
De afgelopen weken zat ik thuis wegens een ongeluk en daardoor heb ik weinig aan beauty kunnen doen maar wel veel aan recepten en koken.  Wees maar niet bang,  de beauty artikelen komen snel weer terug , maar ik vond het leuker om dit te plaatsen , dan helemaal niks . Wel komt er een blijvende rubriek bij : Wat de pot schaft . Ik trapte deze af met een lekkere spaghetti . Ook kwamen deze ontzettend leuke en fijne lippenbalsems binnen waarvan jij er nog steeds eentje kunt winnen! Verder kwam mijn pakketje van eyes lips face  ein-de-lijk binnen ! En maakte ik een selfie met mijn lieve Dirkje, die op deze foto gezellig op mijn schouder zit. Op zaterdag avond verveelde ik me en maakte ik deze gevulde tomaat met mozarella en lekkere kruiden en maakte ik een kiwi sinaasappel smoothie.

Review : e.l.f lipstick ''sociable''

Afbeelding
Deze lipstick was in de aanbieding bij eyes lips face en de kleur sprak me aan .Het is een mat rode kleur met een heel kleine shimmer.  Het eerste wat me opvalt is de geur. Weet je nog ?  Die rode/zwarte drop staven? Daar ruikt hij echt precies naar.  Persoonlijk stoor ik me er niet aan maar ik kan me voorstellen dat anderen dit niet prettig vinden . De lipstick brengt stroef aan maar de pigmentatie is prima. De kleur is op te bouwen en blijft prima een paar uurtjes zitten.  Hij geeft wel heel lichtjes af. Het is een mooi roze/rood subtiel kleurtje met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Ik betaalde slechts 1,50 voor deze lipstick.  

NOTD : e.l.f ''purple punk''

Afbeelding
Dit lakje zat in een trio setje van e.l.f Ik vind het een mooi lakje dat snel droogt met een super fijn kwastje.  Dit is mijn eerst lakje van dit merk en ik ben nu al fan . 

NOTD : e.l.f ''mint cream''

Afbeelding
Ik ben dol op mint kleurige lakjes en was dus ook blij dat er zo'n kleurtje in mijn vacation trio zat van eyes lips face  . mint cream dekt met twee laagjes en droogt snel. Het enige nadeel is dat de lak wat stroperig is waardoor je niet streeploos kunt lakken maar verder ben ik tevreden over deze lak. 

De weg van Lenthe #Page 12

Soms denk ik dat ik mezelf verlies. Ben ik te negatief? Of is het leven gewoon te donker. Ik weet het niet en de oplossing ligt niet nabij. Zwerf keien in mijn maag en een blender in mijn hoofd. Het voelt alsof het alleen maar achter uit gaat, alsof ik achter uit ga. Ik ben misselijk. Ik ben ziek. Het miezert pijn in mijn hart. De regen kan mij niet meer raken en al word ik duizenden keren door de bliksem geraakt, door mijn aderen stroomt koud bloed.  Geen bliksem kan mij opwarmen. Lenthe kon deze gedachten maar niet los laten en liep  tegen kiezelsteentjes te trappen op het zachte asfalt.  Het zware gevoel in haar hoofd leek maar niet weg te gaan . Ze kon alleen aan Ethan denken.  Waarom heeft hij het zo ver laten komen en hoe ver was het haar schuld?

Shoplog : Eyes Lips Face

Afbeelding
Een tijdje terug was er een aanbieding waardoor de verzending slechts 1,00 kostte.  Aangezien je vanaf 0,50 al een oogschaduw kunt kopen en vanaf 1,00 een lipstick kon ik het niet laten om een paar producten te bestellen. Ik kocht een vloeibare highlighter (1,00 )   Setje met drie nagellakjes (3,00)  Oogschaduw kleurtje (0,50 )  vloeibare lipstick (1,00)  en twee normale lipsticks (1,50 )  En een mascara (1,00 )   Van sommige producten komen binnenkort aparte reviews voorbij :) Heb jij ook wat gekocht in de sale ? 

NOTD : Essence- the pink bang!

Afbeelding
Deze mooie lak dekt met 1 laagje en droogt super snel op. Zeker een aanrader.

NOTD : Violine Yves Rocher

Afbeelding
Dit lakje dekt met twee laagjes en droogt super snel op. Top kleurtje. 

Wat de pot schaft : Noodles & Pangasius filet

Afbeelding
Een lekkere en simpele maaltijd : Noodles met pangafilet.  Noodles uit een cup ( gewoon kokend water toe voegen ) gewokte paprika,knoflook,tomaat met kruiden en heerlijke panga filet met een beetje bloem en met verse citroensap.  

NOTD : DA lakje burgundy 035

Afbeelding
Dit mooie lakje kreeg ik zo'n 3 jaar terug voor mijn verjaardag en nog steeds pak ik hem er graag bij. De lak dekt met twee lagen en blijft prima zo'n 3 dagen zitten zonder base en topcoat. 

Review : Totes meer maske

Afbeelding
Dit maskertje kocht ik in de supermarkt in Duitsland en ik was hier erg benieuwt naar.  Het masker is voor een onzuivere huid en zou tegen mee eters moeten werken. Ik heb geen vette huid maar zo af en toe wel last van van onzuiverheden dus probeerde ik dit maskertje uit .  wow ! De substantie voelt aan als klei, modder klei. Het is heel flexibel en je moet echt veel moeite doen om het uit te smeren op je gezicht. Al snel voel ik dat dit maskertje erg verkoelend werkt en met zware hoofdpijn werkt het heel fijn en verfrissend. Het masker word hard en moet je na 15 minuten af spoelen. Mijn huid voelt een beetje droog aan, maar dit is logisch aangezien het een zuiverend masker is. Het geeft in ieder geval geen trekkend gevoel en ik krijg ook geen allergische reactie wat ook wel eens prettig is na gebruik van een maskertje.  Ik ben er tevreden over en voor 0,69 zal ik deze zeker opnieuw aanschaffen als ik weer eens in Duitsland ben. 

Wat de pot schaft : Spaghetti met groenten en feta.

Afbeelding
Ik had zin in spaghetti maar had geen zin in een dikke saus en mijn kip bewaar ik liever voor bij de rijst :) Dus maakte ik deze heerlijke spaghetti met lenteui,knoflook,mini champignonnen en provenciaalse kruiden + feta kaas.  beetje olijf olie erbij en eet smakelijk.

Hangmatjes voor ratjes breidt uit ! ( katten,cavia's,fretjes, hondjes enz..)

Afbeelding
Al eerder vertelde ik over  hangmatjes voor ratjes   een project van mijn moeder waar zij zelf hang matjes maakt voor fijne prijsjes voor voornamelijk ratjes.  Nu maakt ze ook mandjes,speelgoed,dekentjes en alles wat je maar kunt bedenken waar jou kleine huisdier lekker in kan liggen. Veel is mogelijk,  zelfs voor kleine honden en katten. Maar niet alleen aan de dierenvriendjes is gedacht, maar ook aan het baasje zelf.  Je kunt ook sieraden en kussens kopen voor jezelf met bijv. dieren thema.  Een kussentje met kussen hoes en print kost slechts 6,50 ! En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is, en wat er te koop is .

NOTD : Trend it up Pink

Afbeelding
Vandaag droeg ik dit lakje weer eens die ik kocht bij de DM. Een heerlijk roze kleurtje dat dekt met drie  laagjes en super snel droogt. Op de foto draag ik twee laagjes, met flits zie je duidelijk dat hij nog een laagje nodig heeft. Zonder flits valt dit minder op.  

Recept : Kaas/Ui Bol

Afbeelding
Zelf brood maken is erg gemakkelijk, eerder maakte ik al eens plat brood maar vandaag lekkere kaas en ui bolletjes. Voor twee grote bolletjes heb je het volgende nodig.  200 gram bloem 200 gram zelfrijzend bakmeel 7 gram gedroogd gist snufje zout halve plak kaas halve rode ui 200 ml water Doe de droge ingrediënten in een mengkom en voeg dan  200 ml water toe.Mix dit tot er een bal deeg ontstaat die je vervolgens 5 minuten lang kneed tot de bal niet meer al te  plakkerig is . Dan leg je een theedoek over je mengkom en laat je het deeg 45/60 minuten rijzen . Als het deeg  ongeveer dubbel het volume heeft kneed je deze nog een  keer door en voeg je de rode ui toe . Maak dan 2 bolletjes  van je deeg waar je nog kaas over heen legt. Dan mag het  brood 45 minuten de oven in op 180 graden.  Even af laten koelen en eet smakelijk.

Valentijnsdag ; Door de ogen van een a-romanticus.

Afbeelding
De winkels kleuren langzaamaan roze en rood en de bloemisten verkopen nog meer rode rozen dan normaal gesproken.   Hartjes,beertjes,kaartjes en heel veel online webshops gaan in op het leed dat Valentijnsdag  heet.  Ik ben niet zo romantisch, ook heb ik geen vriend. Toch word ik toch altijd een beetje gek van het extra romantische gedoe waardoor het 1 dag per jaar letterlijk een roze (of rode ) wolk is. En stiekem is het ook nogal vervelend om iedereen extra gelukkig te zien , omdat ik vind dat je elke dag je liefde moet koesteren .  Steek eens wat vaker wat kaarsjes aan , ga wat leuks doen , zeg elke dag dat je van iemand houdt, laat vaker kaartjes of een lief briefje achter...  Het leven kan niet lang genoeg zijn, en de liefde ook niet ;) Zelfs een a-romanticus zoals ik zou zulke dingen kunnen waarderen.

Recept : Mozarella balls (recept foodgloss +Home made tortilla .

Afbeelding
Op foodgloss zag ik een super lekker recept voor mozzarella sticks. Nu vond ik het makkelijker om er gewoon balletjes van te maken en gebruik ik geen panco maar normaal broodkruim ( zelf brood verkruimelen ) Dit is dus niet mijn recept! maar ik vond het leuk om na te maken . 1 ei  bakje met bloem en kruiden broodkruim mozzarella balletjes.  Haal de balletjes door de bloem, vervolgens door het ei, dan door het broodkruim en laat ze uitlekken op keukenpapier in een bakje . eventueel twee uur in de diepvries zodat de kaas tijdens het bakken niet uit loopt en dan kun je ze bakken in frituur pan of olie in een pannetje. Dit laatste heb ik zelf gedaan . Super lekker! Natuurlijk moest er nog wel wat bij, eigenlijk wilde ik wraps eten maar die had ik niet meer. Daarom maakte ik ze zelf.  200 gr bloem 20 gr zelfrijzendbakmeel 100 ml lauw water Snufje zout. Deeg van maken en bakken maar.

FOTD : 5 producten look.

Afbeelding
Voor deze fotd gebruik ik slechts 5 producten om een natuurlijke look te creëren.  Essence-  Mascara Catrice - Multi colour blush Catrice- Wenkbrauw kitje Catrice -  Rose paletje Essence - Liquid Lipstick