Recept : Granola bars zonder dadels of rozijnen
Ik had zin in een granola bar maar die in de winkel bevatten allemaal standaard dadels of rozijnen. Aangezien ik diabetes heb en er dan gemiddeld al 10 gram suiker in zo'n bar zit besloot ik ze zelf te maken. Ik gebruik pure chocolade chips en een heel klein beetje honing waardoor je op ongeveer 2,5 gram suiker per bar komt.
Ik maakte trouwens hele dunne plakken.
Benodigdheden
200 gr havermout
15 gram pure chocolade
12 hazelnoten
5 walnoten in stukjes gehakt
20 gram kokos vet
15 ml honing
Dit ''recept'' is heel simpel.
Je mengt bovenstaande ingrediënten door elkaar tot alles lekker aan elkaar plakt en schept het mengsel op een bakplaat. Alles goed aan drukken en dan in de oven op 150 graden voor ongeveer 20 minuutjes. Even laten afkoelen en dan een uurtje in de koelkast zodat de plaat uit hard.
Breek hem in stukken of snijdt er mooie bars van en eet smakelijk!
Je mengt bovenstaande ingrediënten door elkaar tot alles lekker aan elkaar plakt en schept het mengsel op een bakplaat. Alles goed aan drukken en dan in de oven op 150 graden voor ongeveer 20 minuutjes. Even laten afkoelen en dan een uurtje in de koelkast zodat de plaat uit hard.
Breek hem in stukken of snijdt er mooie bars van en eet smakelijk!
Reacties