Boek Review : Big Sister Live- Patrick van Rhijn

Een paar dagen geleden heb ik een boek gelezen van Patrick van Rhijn  ''Big sister Life''  een boek over een meisje die dolgraag wil ontsnappen aan het gewone leven en via via in contact komt met waarvan zij denkt dat het een auditie is voor een soort big brother.

Eenmaal aangenomen en in het huis zittend komt de 18 jarige Bambi er al snel achter dat het helemaal geen reality-tv show is , maar een manier om meisjes te prostitueren. Ze wordt vernederd, geslagen en mishandeld opgesloten en aangerand.  En ze zijn bezig haar maagdelijkheid te verkopen. 

 De medewerkers zelf worden ook gechanteerd maar eentje probeerde Bambi te helpen , dit heeft hij bekostigd met zijn eigen dood.  Het verdrietige is dat dit niet haar enige nachtmerrie is . Regelmatig wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden. Haar overleden zusje, ruziende ouders en haar vader die ze al jaren niet meer heeft gezien .Bambi haar moeder werkt zich te pleures en toch zijn ze nog steeds arm . Ook heeft ze herexamen gedaan  voor haar HAVO maar er is geen geld om te studeren. Dit is ook een van de redenen waarom ze mee wilde doen met deze tv-show. Zodat ze het leven kon leiden wat ze wilde en niet steeds zo verdrietig hoefde te zijn. In het huis ontmoette Bambi nog een meisje die in hetzelfde schuitje zat, Lilou van 19 jaar die haar dochtertje graag een goed leven wilt bieden, ze is dood ziek en niet verzekerd door de schuld een vervelende ex.

Als je wilt weten hoe dat verhaal verder afloopt moet je zeker het boek aanschaffen!

Het boek is hartverscheurend goed geschreven, Je leeft met de hoofdpersoon mee en je kunt het boek moeilijk weg leggen. Ik heb het boek in een zucht uit gelezen.

Ik vind dat het boek ook leerzaam en realistisch is.
Het boek is ongeveer geschikt vanaf 16 jaar vanwege de heftige gedeeltes die in het boek te vinden zijn.

Daarbij is het boek ook spannend want je weet niet wat er gebeuren gaat. Het einde van het boek vind ik prachtig, het boek is een echte aanrader!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Review : Action Fashion Professional Kleur shampoo Cherry Red

Review : Syoss hair color refresher [ uitwasbaar]

Win actie ! Moederdag ''mom ketting''