Gefermenteerde Groenten
Fermenteren is het laten rotten van eten , maar dan lekker.
Ik vulde mijn pot met de volgende ingrediënten .
Snoep tomaatjes
Lente ui
Komkommer
cocktail uitjes
Ik vulde mijn pot met de volgende ingrediënten .
Snoep tomaatjes
Lente ui
Komkommer
cocktail uitjes
knoflook teentjes
olijf olie
Water
Ik sneed de groenten fijn en deed ze in een pot , het is belangrijk dat je groenten onder water staan, komkommer gaat in zijn eigen vocht staan, maar toch voegde ik nog wat water toe en wat zout . Je topt hem af met olie zodat het goed lucht dicht afgesloten kan worden. Ik gebruikte hier voor een omgespoelde pasta pot .
Vervolgens zet je je pot op een koele plek voor ongeveer 7-10 dagen . Je kunt je pot nog heel lang gekoeld bewaren als je hem luchtdicht afsluit .
Toen ik de pot na een week opende kwamen er kleine luchtbelletjes vrij , mijn gefermenteerde groenten waren klaar!
De smaak is heerlijk ! Een beetje zoutig maar toch erg fris door de knoflook.
Nu kun je de groenten op brood doen , door een salade of door de pasta of rijst. Zo zijn je groenten langer houdbaar en hoef je niks weg te gooien.
olijf olie
Water
Ik sneed de groenten fijn en deed ze in een pot , het is belangrijk dat je groenten onder water staan, komkommer gaat in zijn eigen vocht staan, maar toch voegde ik nog wat water toe en wat zout . Je topt hem af met olie zodat het goed lucht dicht afgesloten kan worden. Ik gebruikte hier voor een omgespoelde pasta pot .
Vervolgens zet je je pot op een koele plek voor ongeveer 7-10 dagen . Je kunt je pot nog heel lang gekoeld bewaren als je hem luchtdicht afsluit .
Toen ik de pot na een week opende kwamen er kleine luchtbelletjes vrij , mijn gefermenteerde groenten waren klaar!
De smaak is heerlijk ! Een beetje zoutig maar toch erg fris door de knoflook.
Nu kun je de groenten op brood doen , door een salade of door de pasta of rijst. Zo zijn je groenten langer houdbaar en hoef je niks weg te gooien.
Reacties