Recept : Kaas/Ui Bol
Zelf brood maken is erg gemakkelijk, eerder maakte ik al eens plat brood maar vandaag lekkere kaas en ui bolletjes.
Voor twee grote bolletjes heb je het volgende nodig.
200 gram bloem
200 gram zelfrijzend bakmeel
7 gram gedroogd gist
snufje zout
halve plak kaas
halve rode ui
200 ml water
200 ml water
Doe de droge ingrediënten in een mengkom en voeg dan
200 ml water toe.Mix dit tot er een bal deeg ontstaat die je
vervolgens 5 minuten lang kneed tot de bal niet meer al te
plakkerig is . Dan leg je een theedoek over je mengkom en
laat je het deeg 45/60 minuten rijzen . Als het deeg
ongeveer dubbel het volume heeft kneed je deze nog een
keer door en voeg je de rode ui toe . Maak dan 2 bolletjes
van je deeg waar je nog kaas over heen legt. Dan mag het
brood 45 minuten de oven in op 180 graden.
Even af laten koelen en eet smakelijk.
200 ml water toe.Mix dit tot er een bal deeg ontstaat die je
vervolgens 5 minuten lang kneed tot de bal niet meer al te
plakkerig is . Dan leg je een theedoek over je mengkom en
laat je het deeg 45/60 minuten rijzen . Als het deeg
ongeveer dubbel het volume heeft kneed je deze nog een
keer door en voeg je de rode ui toe . Maak dan 2 bolletjes
van je deeg waar je nog kaas over heen legt. Dan mag het
brood 45 minuten de oven in op 180 graden.
Even af laten koelen en eet smakelijk.
Reacties