Kerst amuse : Witte chocolade mousse met koekkruiden & fruit .

Disclaimer :Ondanks dat ik diabetes heb en lactose intolerantie gebruik ik toch ''normale'' producten voor dit recept. De reden hiervoor is dat de vervangers niet op stijven, en dat is nou net het mooie aan dit receptje. De kuipjes bevatten ongeveer 40 ml aan product en ongeveer 5 gram aan toegevoegde suikers. Dit valt nog mee. En met een lactase  tablet valt het qua lactose ook prima te doen.

Nodig (voor 12 amuse kuipjes)

1 ei dooier
8 gram suiker
250 ml opgeklopte slagroom
100 ml melk.
70 gr witte chocolade
eventueel fruit of andere garnering,koekkruiden

foto van Engelina Graepler.

Ik begin met het melk op te warmen in een pannetje.
Terwijl dit op laag vuur op warmt ( niet aan de kook) klop ik een ei dooier met een thee lepeltje suiker lekker luchtig.
Terwijl ik dit doe voeg ik de melk toe aan het ei mengsel en zet het pannetje weer op het vuur tot het mengsel is ingedikt. Dan voeg ik de witte chocolade toe en roer goed zodat het mengsel klonten vrij is.foto van Engelina Graepler.

 Vervolgens laat je het afkoelen ( oeps niet gedaan, geen geduld) en klop je het beetje bij beetje door de slagroom heen tot het een egale emulsie word. Dan is het tijd om je mousse over te gieten in leuke bakjes of kuipjes en wacht je een nachtje/aantal uren tot je mousse goed stijf is. Afwerken met fruit of donkere chocolade is erg gezellig voor de kerst :)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Review : Action Fashion Professional Kleur shampoo Cherry Red

Win actie ! Moederdag ''mom ketting''

Review : Syoss hair color refresher [ uitwasbaar]