Kerst recept : Hasselback aardappel & portobello met rode kool.
Het is weer bijna kerst en het leek me leuk om in de loop van de weken ''kerst'' recepten te delen.
Vandaag is dit de hasselback aardappel. Het recept is voor 1 persoon.
benodigdheden :
Aardappel
benodigdheden :
Aardappel
olijfolie of andere olie of boter
kruiden
kaas ( optioneel)
Het komt er op neer dat je inkepingen maakt in een aardappel maar dan op zo'n manier dat hij net niet doormidden gaat. Ik wrijf de aardappel vervolgens in met knoflook peper kruiden en wat olijfolie. Dan gaat hij op zo'n 40 minuten de oven in op 180 graden.
Daarbij eet ik speklap in stukjes gesneden met tomaatjes en knoflook uit de oven.
En de portobello champignon!
Een portobello is een grote champignon welke heerlijk is om te vullen met restjes. Ik had nog een halve plak kaas over,wat rode kool en een stukje kip. Ik doe er een scheutje olie bij en dan gaat hij op 150 graden 15 minuten de oven in.
Ik serveer alles op een bedje van rucola sla met zaden & pitten mix.
Eet smakelijk!
Het komt er op neer dat je inkepingen maakt in een aardappel maar dan op zo'n manier dat hij net niet doormidden gaat. Ik wrijf de aardappel vervolgens in met knoflook peper kruiden en wat olijfolie. Dan gaat hij op zo'n 40 minuten de oven in op 180 graden.
Daarbij eet ik speklap in stukjes gesneden met tomaatjes en knoflook uit de oven.
En de portobello champignon!
Een portobello is een grote champignon welke heerlijk is om te vullen met restjes. Ik had nog een halve plak kaas over,wat rode kool en een stukje kip. Ik doe er een scheutje olie bij en dan gaat hij op 150 graden 15 minuten de oven in.
Ik serveer alles op een bedje van rucola sla met zaden & pitten mix.
Eet smakelijk!
Reacties