Movie Review: Annihilation


Annihilation   is een sciencefiction-horror film die sinds kort te zien is op Netflix.
Waar speelt de film zich af?

 Lena en 4 andere vrouwen gaan op expeditie naar een soort van andere wereld  ''the shimmer''. Natuurwetten gelden er niet en de vrouwen verdwijnen een voor een.
Ze hebben allemaal problemen, en weten dat er een kans is dat ze er niet levend uit komen. Maar de zin om te leven is er toch al niet. Alleen Lena geeft om het leven, de reden waarom ze the shimmer in gaat is omdat ze zich schuldig voelt tegenover Kane, omdat ze vreemd ging met haar collega.

The shimmer bedreigd  onze wereld en deze gaat bijna ten onder.  De reden dat Lena op deze expeditie ging, was dus haar man Kane.  Hij was een jaar vermist en toen ze hem al dood waande kwam hij terug. Maar, was dat wel echt Kane die terug kwam en nu in coma ligt ? ..

Wat ik van de film vind :

De special effects en de futuristische feel is er.
Er is genoeg actie, Maar de film is super ingewikkeld.
Je zit met vragen die niet beantwoord worden,waardoor je interesse halverwege de film wegneemt. Er zijn veel flashbacks en Lena zit in de ''toekomst'' vast in een hokje om vragen te beantwoorden waar ze geen antwoord op heeft. Deze film was beter tot zijn recht gekomen als serie, waar je stukje bij beetje steeds meer uitleg kreeg over deze wereld,waarom de wereld onze wereld bedreigde, en hoe Kane ''Kane 2.0'' werd.  Je kunt merken dat het een boek verfilming is en dat ze veel details weg hebben gelaten.Ben je niet zo kritisch en wil je gewoon een leuke film zien, dan is deze prima. Wil je graag antwoorden op een hele hoop vragen, wil je dat karakter meer worden uitgewerkt en iets meer horror? Dan kun je beter het boek lezen of de film overslaan.

Hoeveel sterren krijgt deze film ?

De film krijgt 3 sterren.  Het acteer werk is goed, de effects zijn leuk en de verhaallijn is er. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Review : Essence eyeshadow cream

Win actie ! Moederdag ''mom ketting''

Win Actie ! OMG maskers !