Fall Food : Bladerdeeg kaas-pesto vlinders.
Ik had ze al een tijdje niet meer gemaakt en het artikel is ook verouderd. Er staan zelfs geen foto's meer bij.
Met de herfst in aantocht leek het me leuk om deze rubriek te starten, het recept te verbeteren en jullie deze heerlijke kaas-pesto bladerdeeg vlinders te showen.
Nodig :pecorino romanohalf potje pesto1 rol vers bladerdeeg1 eiteentje knoflookpeterselie of dille.teentje knoflook
Je rolt het bladerdeeg uit , en besmeert deze met een half potje pesto. Vervolgens doe je er de kaas boven op.
Je rolt de bladerdeeg lap op zoals op de foto.
En snijdt ze vervolgens in plakjes.
Intussen maak je de egg-wash.
Ik kluts een ei met een teentje fijngesneden knoflook en peterselie in een bakje en met een bak kwast besmeer ik de bladerdeeg vlinders. Zo krijgen ze een mooi goudbruin kleurtje en krijgen ze nog meer smaak.Dan kunnen ze 20 minuten de oven in op 190 graden.
Ik heb een oven die aan beide kanten verwarmt dus houdt hier rekening mee! Eventjes af laten koelen en eet smakelijk. Ze zijn warm en koud heerlijk.
Reacties