What the (F)ood : Garlic Knots
Ik zag in meerdere filmpjes op Youtube 'garlic knots' voorbij komen. Restjes pizzadeeg opgerold met knoflook boter.
Ik heb geen idee of je ze hier in Nederland ook kunt kopen, in ieder geval niet bij mij in de buurt dus besloot ik ze zelf te maken. Voor 12 stuks heb je nodig :
300 gram bloem
snufje zout
snufje suiker
zakje gedroogd gist 7 gr
10 ml olijfolie
knoflook
boter
150 ml warm water
( of kant en klare knoflook boter)
Ik begin met een grote kom waar ik 150 ml warm water in doe. Daaraan toe voeg ik een snufje zout en suiker en het zakje gist. Zodra het begint te schuimen doe ik mijn bloem erbij. Ik kneed het deeg 5 tot 10 minuten lang met mijn handen tot er een bal ontstaat. Deze bal laat ik 1,5 uur (met dit weer 3 kwartier )rijzen in een plastic kom met folie er overheen.
Zodra het deeg gerezen is kun je de bal gaan uitrollen en er reepjes van snijden. Vervolgens ''knup'' je ze en bestrijk je ze met je knoflook boter en kunnen ze voor 20 minuten in de oven. Ik gebruikte kant en klare knoflook boter warmde deze op en deed daar een beetje basilicum bij.
Je kunt ook knoflook fruiten in roomboter en er peterselie en bieslook bij doen en dit mengsel gebruiken. Je kunt de 'knots' ook eerst bakken en het mengsel erna overheen strijken.
Reacties